Výsledok hľadania pre slovo: karamel

karamelizácia -ie ž.

1. odb. proces premeny cukru na karamel za teploty vyššej ako 120 °C

2. tech. proces, pri ktorom sa sklený textil pred laminovaním vystaví na určitý čas vyššej teplote

karamelizovať nedok. odb.

1. (~; čo) uskutočňovať karamelizáciu, meniť na karamel

2. (o cukre) meniť sa na karamel

karamelka -y ž. ‹f› potrav. cukrovinka z cukru, škrobového sirupu, s prídavkom plnotučného mlieka a tuku, prípadne mletých orechov, kakaa a pod., pri výrobe karamelizovaná: kávové, mliečne karamelky;

karamelkový príd.: karamelkový obal na karamelky

karamelovýkaramel

karamel -u m. ‹f < šp < port› potrav. hustá až tuhá látka (cukrové farbivo) hnedej farby, ktorá vzniká zahrievaním (karamelizáciou) kryštálového cukru nad 120 °C, pálený cukor;

karamelový príd.: karamelový pohár; karamelový odtieň žltohnedý

<<< karambolový karát >>>
 

Posledné hľadané

zoocenológia
viacciferný
karamelkový
depurinácia
šodó
komparz
infiltrovať
nitovať
bonitovať
krimplenový

Najhľadanejšie

parameter
paramagnetizmus
konsolidácia
validný
interagovať
paramorfóza
indoktrinácia
explicitny
bakarat
Performatívny